9 توصیه برای داشتن تغذیه مناسب بارداری
1- به میزان کافی کالری دریافت کنید
میدانیم وضعیت ناخوشایندی است، اما این گفته که باید به جای دو نفر بخورید نیز به نوعی دروغ است. یعنی در حقیقت طی سه ماهه اول بارداری تان به کالریهای اضافه نیازی ندارید
اکثر بانوان طی سه ماهه دوم و سوم خود روزانه فقط به 300 کالری اضافی نیاز دارند؛ برای برخی کالری کمتری مورد نیاز است و تعداد معدودی به میزان بیشتری نیاز دارند.
2- رژیم نگیرید
محدود کردن کالریهای مصرفی، ممکن است شما و فرزندتان را از مواد مغذی مهم محروم سازد. یعنی طی بارداری نیاز بدن به مواد مغذی خاصی دو برابر میشود، بنابراین رژیم گرفتن میتواند خطرناک باشد.
3- از مواد غذایی ناایمن پرهیز کنید
با انواع محصولات دریایی حاوی جیوه زیاد و پنیر تازه حاصل از شیر غیر پاستوریزه تا پایان بارداری تان خداحافظی کنید. همچنین از گوشتهای پخته سوپرمارکتی (سوسیس و کالباس) دوری کنید، مگر اینکه پیش از خوردن، کاملاً پخته شوند.
4- صبحانه میل کنید
هرچه سریعتر پس از برخواستن از خواب صبحانه میل کنید، زیرا بهترین روش برای قرار گرفتن در مسیر سلامتی است. پس از هشت ساعت خواب، ذخیره مواد مغذی بدن شما کاهش یافته و به بازسازی دوباره بدنی نیاز دارید.
5- نوشیدنی
از زیاد نوشیدن قهوه (نوشیدنی های کافئین دار) دوری کنید
کلید ایمنی در نوشیدن قهوه اعتدال است. به یاد داشته باشید که کافئین (ماده موجود در قهوه) میتواند از جفت عبور کرده و برای جنین مشکل ایجاد کند.
6- ویتامین ها
از ویتامین های بارداری به عنوان یک محافظ بهره ببرید
استفاده از این ویتامین ها ضروری است، ولی علاوه بر آنها هنوز هم به رژیمی سالم نیز نیاز دارید.
مصرف میوهها در میان وعده گرایش به مصرف مواد غذایی بیهوده را از بین میبرد
7- ویار
ویار خود را با مواد مغذی و مفید بر طرف کنید
زمانیکه ویار به سراغ تان میآید، به جای مصرف فراوان کالریهای پوچ مثل شیرینیها، میان وعدههای فرآوری شده، نوشابههای شکری، خوراکیهای مناسب را انتخاب کنید
8- مشکلات دوران بارداری (ویار،تهوع و…)
را با مصرف مواد غذایی از بین ببرید
اگر مصرف مواد غذایی هوشیارانه باشد میتواند بسیاری از تاثیرات جانبی آزار دهنده بارداری را از بین ببرد، مثل حالت تهوع، سوزش سردل و ویار کردن.
9- وزن خود را کنترل کنید
اگر افزایش وزن بیش از حدی داشته باشید، میتوانید مصرف خود را کم کنید یا میزان فعالیت خویش را افزایش دهید.